Navigaatiovalikko

Uutiset pääotsikko

Uutiset

Sisältöjulkaisija

angle-left Saimaan vesiliikenteen tulevaisuus seminaari 11.12.2019

naviSaimaa järjesti seminaarin 11.12.2019

AjankohtaistaUutiset13.12.2019

naviSaimaa järjesti Saimaan vesiliikenteen tulevaisuus-seminaarin Lappeenrannassa 11.12.2019. Paikalla oli 70 kuuntelijaa alan viranomaisia, toimijoita sekä kaikkien Saimaata ympäröivien maakuntien johtajat. Aiheena seminaarissa oli vesiliikenteen tulevaisuus, ja eritoten Saimaan kanavan sulkujen pidentämisen tärkeys. Viesti seminaarissa oli selkeä- nyt on tehtävä päätöksiä sulkujen pidentämisestä, tai muuten laivakanta uhkaa vanhentua ja liikenne loppuu. 

Seminaarissa kuultiin asiaa vesiliikenteen ympäristöystävällisyydestä sekä tilannekatsausta tulevaisuudesta. Puhujina seminaarissa olivat maakuntajohtajat Matti Viialainen, Marko Korhonen ja Risto Poutiainen, Väylän asiantuntija Tero Sikiö, Brave Logisticsin toimitusjohtaja Pekka Koskinen, Lappeenrannan teknillisen yliopiston dekaani Jarmo Partanen sekä naviSaimaan hankejohtaja Antti Vehviläinen. Tämän lisäksi LVM:n viestintäneuvos Timo Kievari oli kertomassa Suomen 12- vuotisesta liikennejärjestelmäsuunnitelmasta ja sen etenemisestä. Seminaariin kuului myös round table keskustelu, jossa alan toimijat sekä Saimaalla liikennöivät varustamot kertoivat ajatuksistaan Saimaan vesiliikenteen tulevaisuudesta sekä sulkujen pidentämisen tarpeellisuudesta. 

Kaikki esitykset ovat saatavilla liitteinä julkaisut osiosta. Saatavilla on myös Vesitiet ry:n toiminnanjohtaja Heli Koukkula- Texeiran artikkeli aiheesta vesitiet ry.n kotivuilla, jonne pääset TÄSTÄ. Paikalla oli myös mediaa, YLE:n uutislähetyksen pääset katsomaan TÄSTÄ

Kuvassa round table-keskustelun osanottajat (oikealta) Timo Hatva Stora Ensolta, Anna Näsi Yaralta, Hannu Kaipainen Saimaa Terminalsista, Janne Tynninen Kemiralta, Oscar Von Hertzen Finnshippingiltä, Lennart Meyer Helsinki Charteringiltä sekä Esa Korhonen UPM:ltä.