Navigaatiovalikko

Uutiset pääotsikko

Uutiset

Sisältöjulkaisija

angle-left naviSaimaan loppuseminaari ja palaute

naviSaimaa-hanke päättyy pian

AjankohtaistaUutiset30.03.2021
Iltarusko Saimaalla

naviSaimaan hanke aika on lopuillaan, maanantaina pidettiin hankkeen loppuseminaari.

Saimaan vesiliikenteen kehittämishanke naviSaimaa päättyy huhtikuun lopussa, hanke piti loppuseminaarin maanantaina 29.3. Puolitoistavuotinen hanke on edistänyt Saimaan vesiliikennettä, ja sillä oli suuri rooli Eduskunnan päätöksessä investoida 95 M€ Saimaan kanavan sulkujen pidennykseen sekä kanavan vedenpinnan nostoon.

Seminaarissa Liikenne- ja Viestintävaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Suna Kymäläinen oli kertomassa Saimaan vesiliikenteestä osana Suomen liikennejärjestelmää sekä maakuntajohtaja Satu Sikanen kertoi puheenvuorossaan, kuinka tärkeä Saimaa on ylimaakunnallisessa yhteistyössä.  ”naviSaimaa on ollut konkreettinen esimerkki siitä, kuinka Itä-Suomen saavutettavuutta on parannettu ylimaakunnallisin voimin” totesi Sikanen. Näiden lisäksi seminaarissa kuultiin puheenvuoro laivaajalta sekä kuultiin suomalaisen varustamon tulevaisuuden suunnitelmista Saimaalla. 

naviSaimaa-hanke keräsi viikolla 12 palautetta hankkeesta. Hanke sai erittäin positiivista palautetta toiminnastaan:

•90 % koki että hanke edisti Saimaan vesiliikenteen tavoitteita hyvin tai erittäin hyvin

•63 % koki että hanke edisti työnantajan tavoitteita  hyvin tai erittäin hyvin

•95 % koki että on tarve jatkokehittämiselle (esim naviSaimaa 2)

 

Seminaarin aineiston sekä palautekyselyn tulokset ovat löydettävissä tästä linkistä. Hanke jatkaa toimintaa vielä huhtikuun.